Header image  
Bedre fysisk og mental helse!
 
 
 
 
 
 
 
 

ImmiFlex: Antibiotika og Utfordringen med MRSA og Multiresistente Superbugs


Miltbrann bakterier

Kan beta glucan kosttilskudd som ImmiFlex hjelpe oss mot MRSA og andre antibiotikaresistente bakterier?

Wellmune WGP Beta Glucan (betaglukan), den patenterte og høyt rensede hovedingrediens av ImmiFlex sammen med vitamin D3, har vist seg å beskytte mus fra bakterielle infeksjoner hvor 100 prosent av musene ble observert til å overleve en dødelig dose av miltbrann (1). Effektiviteten av gjær basert Beta 1,3 / 1,6 Glukan fra Biothera er godt etablert gjennom studier på mennesker også. Kliniske studier har for eksempel vist en betydelig reduksjon i antall infeksjoner i høyrisiko kirurgi pasienter som behandles med PGG Beta 1,3 / 1,6 Glukan fra Biothera i tre separate uavhengige studier (2). Wellmune kosttilskudd som ImmiFlex har også vist seg å forbedre fjerning av Methicillin-resistente Staphylococcus aureus (MRSA, gule stafylokokker som har blitt motstandsdyktige mot antibiotikatypen Methicillin) og øke effektiviteten av vanlige antibiotika (3 - tabell nedenfor).

Effekten Wellmune benyttet i ImmiFlex har i kombinasjon med antibiotika på MRSA er spesielt viktig på grunn av den direkte trusselen MRSA utgjør for svekket immunforsvar. I artikkelen "Superbugs: A ticking time bomb" (Superbugs: En tikkende bombe) av CBS News 27 januar 2013 (4) uttalte Dr. Robert Moellering fra Harvards Beth Israel Deaconess Medical Center, som har studert disse superbakteriene i mer enn 40 år, følgende: "MRSA er ikke resistent mot absolutt alt, ennå. Grunnen til at det er et stort problem er fordi organismene kan lett spre seg fra person til person.... Og fordi de kan føre til et så bredt spekter av infeksjoner. De kan bokstavelig talt infisere alle kroppesvev unntatt negler og tenner."

Med aggressiviteten til Methicillin-resistente gule stafylokokker (MRSA) i tankene er det spesielt urovekkende å lese følgende sitater fra artikkelen "Superbug bacteria found in tested hotel rooms" (Superbakterier funnet i undersøkte hotellrom) av kanadiske CBC News publiserte 9 november 2012 (5):
- "Resultatene viste varierende grad av skitt og smuss, men hvert hotell inneholdt en eller annen form for antibiotikaresistente bakterier."
- "Det var en overraskelse i starten, men utrolig at alle disse hotellene hadde superbugs. Når du ser ... de antibiotikaresistente bakteriene vi finner er det ikke skremselspropaganda, det er ekte. Dette er reelle patogener som kan føre til reelle sykdommer. "

Resistenstrusselen ble tatt på alvor under en Wellmune kongressen avholdt i 2008 (Frankrike) kalt "Into the Post-antibiotic Era" (6) (Inn i den Postantibiotiske Æra). Medisinske forskningseksperter diskuterte de økende problemene med antibiotika og antiviral motstand og behovet for å utvikle nye anti-infeksiøse strategier. En strategi diskutert var å aktivere medfødte immunceller med gjær Beta 1,3 / 1,6 Glucan gluco polysakkarider (betaglukaner), som klinisk forskning har vist kan forbedre menneskers immunforsvar. Som kroppens første forsvarslinje, kan medfødte immunceller aktivert av betaglukaner levere et "knock out" punch til sykdomsfremkallende inntrengere før sykdom oppstår.

Under kongressen "Inn i den Postantibiotiske Æra" presenterte den britiske antibiotikaresistens eksperten Dr. Ian Gould data som viser den raske spredningen av antibiotikaresistente stammer av et bredt spekter av sykdomsfremkallende bakterier. Han gjennomgikk og kartla problemene med Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA), motstandsdyktig salmonella, streptokokker, koliforme bakterier, Acinetobacter og pseudomonas. Han rapporterte videre at konsensus blant mikrobiologer er at epoken for klassisk antibiotika kontroll av infeksjon nå er alvorlig truet. Spol frem til 2013 igjen og Dr. Ian Gould sine observasjoner har blitt bekreftet mange ganger, senest i artikkelen "Antibiotic resistance is now as serious a threat as terrorism and could trigger an 'apocalyptic scenario', warns UK's top doctor" (Antibiotikaresistens er nå en like alvorlig trussel som terrorisme og kan utløse en "apokalyptisk scenario", advarer Storbritannias øverste lege) (7) publisert av Daily Mail 24. januar. Da Aftenposten plukket opp denne saken 12. mars 2013 med overskriften "- Antibiotikaresistens like stor trussel som terrorisme" (8) viste de blant annet til en uttalelse fra helsedirektør Sally Davies i Storbritannia til The Telegraph: "Rutineoperasjoner som for eksempel en hofteoperasjon kan bli fatale på under så lite som 20 år, hvis vi mister evnen til å kjempe i kampen mot infeksjonene."

Se også den norske artikkelen fra Dagbladet 26. januar 2013:
"Om 20 år vil folk dø av helt vanlige infeksjoner"

En annen fersk antibiotikaresistens oppdagelse er omtalt i Science artikkelen "Superbugs Predate Wonder Drugs" (Superbugs Predaterer Vidundermedisin)
(9) fra august 2011. Fra 30.000 år gamle DNA-prøver har forskere oppdaget at resistens predaterer våre moderne og syntetiske antibiotika. De tror nå at resistensgener sannsynligvis har eksistert i milliarder av år. Dette er kanskje ikke så overraskende nyheter. Det er godt etablert at bakterier var en av de første livsformene på jorden, og når forskjellige bakteriekulturer utviklet seg startet også det kjemiske våpenkappløpet. Det er den kjemiske krigføringen mellom mikrober som har ført til oppdagelsen og utviklingen av syntetisk antibiotika. Dessverre har vi vilt overbrukt dette "nye" våpenet mot bakterier, helt uten hensyn til resistensgener som trolig har eksistert siden våpenkappløpet kom i gang for mer enn 3 milliarder år siden. Bakteriene har med andre ord et aldri så lite forsprang på oss...

Den globale overforbruk av antibiotika har snudd seg mot oss med stadig økende effekt. Dette er rett og slett fordi økt eksponering gir økt motstand. Det er det stadig økende resistensnivået mot antibiotika forskere frykter kan gjøre helt vanlige infeksjoner dødelige i nær fremtid. Det er i alle fall det mest sannsynlige utfallet hvis vi ikke oppdager nye måter å bekjempe de aggressive mikrobene på.

Heldigvis finnes det forskere som arbeider om å utvikle alternative metoder for å håndtere antibiotikaresistens. På konferansen "Inn i den Postantibiotiske Æra" i 2008 presenterte Dr. Ladi fra Budapest, Ungarn, sitt samarbeid med Dr. Paul Clayton for å utvikle nye antibiotika-strategier. De inkluderte blant annet som en del av løsningen Wellmune WGP kosttilskudd som ImmiFlex, ImmiMarine og ImmiNexin.

Wellmune er en patentert type Beta 1,3 / 1,6 Glukan (gluco polysakkarid, betaglukan) hentet fra cellevegger av en proprietær stamme av gjær. Gjennom menneskets historie har vi fortært disse nyttige stoffene blant annet gjennom gjær og muggsopp i maten vi har spist, med ytterligere eksponering gjennom relativt skitne omgivelser. Dette har endret seg med våre moderne matvareindustriteknikker og sterile og sanitære miljøer. Den gode nyheten er imidlertid at ifølge forskere som Dr. Paul Clayton kan du reaktivere immunforsvaret med Wellmune kosttilskudd (10), som for eksempel ImmiFlex og ImmiMarine fra det norske selskapet Immitec.

Wellmune tatt oralt, for eksempel gjennom en mat supplement kapsel som ImmiFlex, passerer gjennom magen vår og blir absorbert av Peyers plakk, immun sensorene våre i tynntarmen. Her begynner sirkulerende makrofager å bryte ned de store hele betaglukan partiklene (WGP) i fragmenter som binder seg til våre mest tallrike immunceller - nøytrofilene. Nøytrofiler dreper mikroorganismer ved fagocytose (spiser dem opp) og fordøye dem med enzymer og kjemikalier (11).

Grunnen til at Beta 1,3 / 1,6 Glucan fungerer, er at det binder seg til spesifikke betaglukan reseptorer på Dectin-1 og komplement reseptor 3 (CR3), som er tilstede på våre medfødte immunceller. Når betaglukanene er bundet til disse reseptorene blir våre immunceller mer effektive på å gjenkjenne og ødelegge bakterier og virus (12) - en viktig rolle som vårt førstelinjeforsvar mot infeksjoner.

Kombinasjon Antibiotika + Betaglukan Biothera gluco polysakkarid (Beta glucan) kombinert med antibiotika mot Meticillin-resistente bakteriestammer (3). Biothera Wellmune kosttilskudd som ImmiFlex, ImmiNexin og ImmiMarine anbefales derfor med antibiotika, husk også probiotika.


Hva kan jeg gjøre for å redusere min families risiko for antibiotikaresistens og alvorlige MRSA infeksjoner?

Sørg for å gjør et effektivt og dokumentert Beta Glucan supplement som ImmiFlex en del av din daglige rutine. Være ansvarlig ved bruk av antibiotika. Kun ta antibiotika under tilsyn av lege, fordi feil bruk kan undertrykke immunforsvaret. Antibiotika virker ikke på virusinfeksjoner og bør bare brukes når en bakteriell infeksjon er årsak til infeksjon. Alltid fullfør foreskrevet behandling med mindre det frarådes av din legen (ta kontakt om du opplever bivirkninger). Aldri lagre antibiotika, dele antibiotika med andre, eller bruke antibiotika fra uferdige behandlinger. Husk at når du tar antibiotika dreper du også de gode bakteriene i microbiomet. Fremmede mikrober som lever på og i kroppen vår utgjør totalt 90 prosent av alle celler hos et menneske (13). Det er derfor svært viktig å fylle på med de gode bakteriene gjennom tilskudd for å forbedre tarmfloraen. Pass på å ta probiotika minst 2 timer etter inntak av antibiotika for å redusere den negative effekten antibiotika har på de gode bakteriene og opprettholde god tarmflora.

"Natural Defences - Strengthening Your Immune System Against Modern Threats" (Naturlige forsvar - styrk ditt immunforsvar mot moderne trusler) (13) er en bok som utforsker moderne immuntrusler og hvordan naturlige ingredienser som Wellmune betaglukaner kan hjelpe oss å overvinne dem. I Natural Defences skriver Dr. Paul Clayton følgende om barn og antibiotikabruk:

"Generelt bør barn med sår hals ikke gis antibiotika med mindre laboratorietester viser en streptokokk- eller annen bakteriell infeksjon. Bronkitt eller uspesifikk hosting gir sjelden grunnlag for antibiotika, med mindre symptomene varer mer enn 10 dager, og en spesiell bakterie er mistenkt, og i tilfeller hvor det er en underliggende lungesykdom som cystisk fibrose (men ikke astma)."

Mikrober forbindes i dag med alt fra fedme til depresjoner, og ubalanse i kroppens mikroflora kan føre til diffuse helseplager som kan ta år å behandle. I Science artikkelen "Do Gut Bugs Practice Mind Control?" (15) fra 31 januar 2011 sier Bryan Kolb, nevrobiolog ved University of Lethbridge i Canada som har studert hjernens utvikling i 35 år: "Det forteller oss at nevrologiske lidelser, som for eksempel schizofreni kan være grunnleggende påvirket av mikroflora i magen."

Se også den norske artikkelen fra NRK 26. januar 2013:
"Fremmede bakterier styrer hjernen" (15b)

Websiden SickKids skriver 17 januar 2013 om et studie på mus publisert i Science samme dag (16). Studie viser at mage- og tarmbakterier kan beskytte mot autoimmune sykdommer. Det viste seg at når hun-mus som er sterkt genetisk disponerte for diabetes (type 1) tidlig i livet ble utsatt for normale tarmbakterier fra han-mus, ble de beskyttet mot sykdommen (85 prosent syke uten eksponering, kun 25 prosent ble syke dersom de tidlig i livet ble utsatt for tarmbakteriene). Funnene er i følge forskerne med å bygge opp om "hygiene hypotesen" som går ut på at vi nå lever i renere omgivelser enn det som er godt for oss. Dr Paul Clayton tar opp nettopp dette i et klipp der han snakker om hvordan betaglukaner har forsvunnet fra vårt kosthold (10). Forskere mener også at studie kan avdekke hvorfor kvinner er mer utsatt for autoimmune sykdommer som multippel sklerose, revmatoid artritt, og lupus sammenlignet med menn. De fant nemlig ikke bare en sammenheng mellom magebakterier og autoimmune symptomer, men også at de ulike bakteriekulturene hos hun-mus og han-mus er med å regulere produksjonen av kjønnshormoner, som igjen virker på immunforsvaret og immunrealterte sykdommer. Hormonenes betydning for autoimmune plager kan forresten også være noe av forklaringen på hvorfor nettopp så mange kvinnelige Barbasco Plus brukere har gitt tilbakemelding om bedring fra slike plager. Og når vi først er inne på autoimmune symptomer er det verdt å nevne at Wellmune produkter som ImmiFlex Kids, ImmiMarine, ImmiNexin og ImmiFlex i følge generell forskning på betaglukaner og et Wellmune studie på ragweed allergi (17), kan redusere allergisymptomer.

Koblingen mellom mikrofloraen i tarmen og vår fysiske- og mentale helse, viser oss at antibiotika er en større helsemessige utfordring enn risikoen for smitte fra antibiotikaresistente mikroorganismer alene. Behovet for å revurdere bruken av antibiotika og implementere komplementære behandlingsformer, som foreksempel Wellmune og forebyggende daglig inntak av betaglukaner, er større en noen sinne.


Hvor kjøpes ImmiFlex® med Wellmune betaglukaner fra Biothera?

ImmiFlex med Wellmune WGP Beta Glucan fra Immitec er tilgjengelig gjennom apotek og helse butikker i land som Kypros, Danmark, Dubai, Island, Irland, Jordan, Kuwait, Libanon, Malta, Nigeria, Norge (nettbutikk), Slovenia, De Forente Arabiske Emirater, Storbritannia, Sverige, Tyrkia og flere kommer, Brasil inkludert. Immitec utvider for tiden sitt ImmiFlex varemerke bestående av Wellmune kosttilskudd som ImmiFlex Kids, ImmiMarine og ImmiNexin.

Immitec er også en del av "The FibeBiotics Consortium", et € 6.000.000 EU forskningsprosjekt for å studere effekten av kostfiber på menneskets immunsystem. Målet er å studere den bioaktive (helse) funksjonen av polysakkarider og generere kunnskap som støtter helsepåstander. Immitec bidrar med sin erfaring med "Novel food" godkjent Wellmune WGP®, som er en definert og godt karakterisert del av beta 1,3 / 1,6 glukaner fra gjær og med kunnskap om deres immunstyrkende produkter ImmiFlex®, ImmiFlex Kids, ImmiMarine og ImmiNexin (20).


Her kan du bestille ImmiFlex, ImmiMarine, ImmiNexin og ImmiFlex Kids:

Abonnementstilbud.no - Prøv til halv pris hero


Referanser (se anbefalinger og norsk Wellmune animasjon nedenfor):
(1) Anthrax-Protective Effects of Yeast Beta 1,3 Glucans
(2) Liang, J. et al. (1998) Enhanced clearance av en multippel antibiotika-resistente Staphylococcus aureus hos rotter behandlet med PGG-glukan er assosiert med økt leukocyttallet og økt nøytrofil oksidativt burst aktivitet. Int. J. Immunopharmacol.1998.20 :595-614
(3) beta glucan data presentert i foto / illustrasjon ovenfor.
(4) Superbugs: A ticking time bomb
(5) Superbug bacteria found in tested hotel rooms
(6) Into the Post-antibiotic Era
(7) Antibiotic resistance is now as serious a threat as terrorism and could trigger an 'apocalyptic scenario', warns UK's top doctor
(7b) Om 20 år vil folk dø av helt vanlige infeksjoner
(8) - Antibiotikaresistens like stor trussel som terrorisme
(9) "Superbugs Predate Wonder Drugs"
(10) ImmiFlex: Reload Your Immunity - Hygiene Hypothesis (VIDEO)
(11) Nøytrofil fagocytose - Hvite blodlegemer spiser gule stafylokokker (VIDEO)
(12) ImmiFlex: Beta glucan Aktiverer immunforsvaret mot kreft (VIDEO). Animasjon nederst på denne siden viser effekten av Wellmune tatt oralt (ImmiFlex).
(13) Du har noen kilo bakterier i kroppen
(14) Boken "Natural Defences - Strengthening Your Immune System Against Modern Threats" av Dr. Paul Clayton
(15) Do Gut Bugs Practice Mind Control?
(15b) Fremmede bakterier styrer hjernen
(16) GI tract bacteria may protect against autoimmune disease
(17) Wellmune WGP® Reduces Allergy Symptoms Among Ragweed Sufferers, According to Results Published in Food Science & Nutrition
(18) FibeBiotics Consortium


Anbefalt:
(*) Lær om immunforsvaret og komplekse forsvarsmekanismer mot virusinfeksjoner inne i cellen i BBCs "Secret Universe: The Secret Life of the Cell" (Vimeo video, BBC har bedre kvalitet på siden sin, trolig kun tilgjengelig for britiske statsborgere).
(*) I "BBC Horizon:Defeating the Superbugs" vil du lære hvordan superbugs skapes og de nyeste teknikker forskere jobber med å reversere kampen mot multiresistente bakterier (MRB). Vår fremtid kan avhenge finne måter å gjenvinne kanten mot smittsomme sykdommer gjennom nye teknikker som disse, og ved å gjeninnføre betaglukaner i kosten vår igjen for å gjenvinne immunitet vi pleide å ha da vi bodde uten såpe i et skitnere miljø.


 

 

Returner til toppen av siden

Copyright© 2007 - 2016 www.HealthierEurope.info

 

 
Effektive kosttilskudd