Header image  
Bedre fysisk og mental helse!
 
 
 
 
 

 
 
Er appetittreduserende hoodia et slanketips for effektivt vekttap?

Hoodia Gordonii planten er forholdsvis nylig tatt i bruk i vesten som et appetittreduserende slankeprodukt. Internasjonalt har hoodiabaserte naturprodukter på rekordtid vokst til å bli noen av verdens mest etterspurte slankeprodukter. Hollywoodstjerner som blant annet Eva Longoria, Teri Hatcher (begge fra Frustrerte fruer), Angelina Jolie og Joe Gannascoli (The Sopranos) sier de har benyttet hoodia til vektregulering, og fremhever gjerne hoodia som et av sine beste slanketips!

Ulike navn benyttet på medisinplanten Hoodia Gordonii:
Hoodia, Sørafrikansk ørkenkaktus, Hodia gordoni, Xhoba, Stapelia gordonii, Kalahari kaktus, Gordonii, Bushman's Hat, Hodia, Queen of the Namib, Hoodia barklyi, Gordoni, Hoodia burkei og Hoodia longispina.

NB! Dessverre er Hoodia Gordonii 700mg ikke lengre tilgjengelig.

Hoodia Gordonii temaoversikt - side 2 av 2:
1. Sanfolkets appetittreduserende hoodiaplante
2. Utfordringer i det voksende hoodia markedet
3. Sanfolket - hoodia som globalt slankeprodukt og medisin
4. Hoodia Gordonii som medisinplante og folkemedisin
5. Hoodia bivirkninger og ulemper med Hoodia Gordonii
6. Slanketips for effektiv slanking med hoodia
7. Hvor kan jeg bestille hoodia for effektivt vekttap?

Side 1: Hvordan virker hoodia og hvem passer produktet for?


Sanfolkets appetittreduserende hoodiaplante

Hoodia er en sukkulent medisinplante som vokser i Kalahariørkenen i Sør-Afrika. Du finner også gordonii planten i Botswana, Namibia og Zimbabwe. Kalahariørkenen er et større ørkenområde sør i Afrika som dekker store deler av Botswana, og mindre deler av Namibia og Sør-Afrika. At gordonii er en sukkulent betyr at det er en saftig plante som samler opp vann, kaktuser er for eksempel stengelsukkulenter.

Hoodia Gordonii er en av ca 20 medlemmer i hoodia familien. Hoodia planten er den eneste hoodia som så langt har vist seg å ha betydelige mengder av det nyoppdagede og appetitthemmende molekylet p57.

Hoodia er en medisinplante Kalahariørkenen var rik på før den for alvor ble gjort verdenskjent av journalisten Lesley Stahl fra 60 Minutes i 2004. Hennes positive hoodia erfaringer og lovprising av den sulthemmende effekten i det kjente nyhetsprogrammet var alt som skulle til for at hoodia skulle seile opp som et av de mest lovende nye alternativene for naturlig slanking. Se et kort utdrag fra hoodia reportasjen til 60 Minutes.

BBC la ut positve hoodia omtaler allerede i 2003:
BBC sin side om hoodia reportasjen fra 2003.


Utfordringer i det voksende hoodia markedet

På grunn av overhøsting og ulovlig handel er frittvoksende hoodia i dag en utryddningstruet plante som har blitt både kostbar og vanskelig å få tak i. Markedet reguleres derfor i et forsøk på å få slutt på falske hoodia produkter, sikre kvaliteten på produktene og unngå at ulovlig høsting utrydder hoodiaplanten. Tiltakene har så langt hatt en positiv effekt, men undersøkelser viser fortsatt at populære hoodiatilskudd inneholder langt mindre hoodia enn lovet, eller ulovelig innhøstet hoodia. Du risikerer med andre ord å utrydde en tradisjonell medisinplante eller å få tilsendt hoodiaprodukter uten det minste spor av ekte Hoodia Gordonii.

Informasjonen om hoodia la vi ut fordi det var så vanskelig å finne effektive hoodia produkter som faktisk inneholder ekte hoodia det er tillatt å høste for produksjon av hoodiatilskudd. Det hevdes nemlig at det kun er produkter med 100% ren hoodiaekstrakt som er i stand til å gi hoodiabrukeren den appetittreduserende effekten.

Et etisk dilemma ved at vi i vesten bruker hoodia i "kampen mot fedmeepidemien" mens Afrika sulter, og mer detaljert informasjon om selve Hoodia Gordonii planten og hoodia familien finner du på: rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/hood_gor.htm
Se også: Sanfolkets kamp mot slankeindustrien


Sanfolket - hoodia som globalt slankeprodukt og medisin

San folket kom som verdens første folkeslag i 2003 frem til et forlik som gav dem rettigheter til avkastning på kommersiell utnyttelse av hoodia, p57 og deres kulturarv. Hvor godt dette har fungert for San folket og hva de har igjen fra dette forliket i dag kjenner vi ikke til. Til nå har Pfizer og Unilever i perioder hatt rettighetene til den kliniske utviklingen av medisiner basert på hoodia sitte appetittreduserende p57 molekyl. Men både Unilever og Pfizer har måttet gi opp å lage et effektivt hoodiapreparat de kan patentere. Dermed er den nåværende globale lisensholderen for utnyttelsen av hoodia i forbindelse med vektreduksjon, Phytopharma, trolig igjen på utkikk etter en partner som klarer å isolere og kommersielt utnytte hoodia sitt sultreduserende molekyl.


Hoodia Gordonii som medisinplante og folkemedisin

San folket i Kalahariørkenen har trolig benyttet hoodia som en medisinplante i  tusenvis av år, spesielt i forbindelse med jakt. Jakten til San folket er helt unik og setter enorme krav til jegerne, som ofte må følge byttet til fots i timevis under stekende sol gjennom ørkenen.

Byttet til San folket blir i enkelte tilfeller forfulgt av en gruppe jegere til det ikke lenger er i stand til å flykte. Dette skiller seg voldsomt fra hva vi normalt forbinder med jakt her i Norge. Jakten kunne være så krevende at den i enkelte tilfeller nærmest hadde vært umulig å gjennomføre uten hjelp fra hoodiaplanten. Planten sies å ha gitt energi og styrke til jegerne samtidig som hoodiaplanten kraftig reduserte behovet for mat og drikke. På denne måten kunne den utmattende jakten gjennomføres.

Det har også vært nevnt at hoodia ble brukt som en appetittreduserende medisin for at jegeren ikke skulle spise deler av bytte før de kom tilbake fra jakten. Dette ser det imidlertid ut til at San folket avviser som en fornærmelse mot både jakten og jegeren.

Se den fantastiske jakten til San folket fra Kalahari på dette klippet fra YouTube med Sir David Attenborough som programleder:

Hoodia Gordonii har blitt benyttet av San folket til mer enn å bekjempe sult og tørste. Den tradisjonelle medisinplanten skal blant annet ha gitt energi, hjulpet mot bakrus, fungert som et elskovsmiddel og hoodia i form av te sies å ha virket regulerende på magesmerter.


Hoodia bivirkninger og ulemper med Hoodia Gordonii

Hoodia er en medisinplante San folket trolig har benyttet i tusenvis av år. Hoodia gir gjennom det virksomme molekylet p57 en appetittreduserende effekt som lurer kroppen din til å tro at du er mett. Hoodia brukes nå over hele verden ved slanking som et tillegg til slankekurer, dietter og trening. Rene hoodiapreparater med ekte Hoodia Gordonii sies å være omtrent helt frie for bivirkninger. Leger og forskere advarer likevel mot at det finnes for lite forskning på eventuelle langtidsvirkninger.

Enkelte kan trolig oppleve letter bivirkninger med hoodia som forbigående kvalme i det de starter med hoodia slankemiddel. Skulle du oppleve kvalme kan dosen reduseres slik at magen din tilvenner seg produktet over en kortere periode før du igjen følger anbefalt dosering. På den positive siden hevdes det at Hoodia etter noen dagers- eller ukers bruk kan gi en økt følelse av velvære og overskudd i hele kroppen.

Gravide og ammende skal alltid være forsiktig med hva de får i seg og frarådes bruk av hoodia da det ikke forligger god nok forskning. Selv om San folket tradisjonelt har gitt hoodia til barn anbefals hoodia kun til personer over 18 år. Hoodia kan gi bivirkninger hos barn!
Så langt foreligger det ingen forskning som tyder på fare for alvorlige bivirkninger med hoodia ved anbefalt bruk hos personer over 18 år.

Enkelte personer rådes til å utvise ekstra forsiktighet ved bruk av hoodia selv om medisinplanten hevedes å være fri for bivirkninger. Det er for eksempel ikke godt nok kjent om hoodia har noe effekt på leveren, som potensielt kan forstyrre bruken av medisiner. Diabetikere anbefales å være forsiktige fordi hoodia kan påvirke blodsukkernivået. Dersom du er i tvil bør du konsultere med lege før du bestiller hoodia.

Siden Hoodia Gordonii også kan gjøre at du ikke føler behov for å drikke kan det være lurt å passe på væskebalansen dersom du benytter hoodia i forbindelse med hard trening. Det samme gjelder om du går lenge uten drikke en varm sommerdag. I ørkenområder går det rykter om dødsfall i forbindelse med inntak av fersk hoodia og dehydrering.

Den største ulempen og faren for bivirkninger med hoodia for verdens slankere er nok dessverre alle slankemidlene som selges på falske premisser. Den enorme hoodia etterspørselen i kombinasjon med begrenset tilgang og relativt høy pris, gjør at mange "hoodiaprodukter" selges uten riktig innholdsdeklarasjon. Dermed er det åpent for en rekke bivirkninger ved både korttids- og langtidsbruk. Potensielle bivirkninger vil da være avhengig av hva hoodia erstattets med i de useriøse hoodia produktene. Pass derfor alltid på at hoodiaproduktet du benytter er fra en pålitelig leverandør og at det innholder ekte Hoodia Gordonii.


Amerikansk TV-reportasje fra 2005 om hoodia:

Se andre hoodia klipp San Hoodia, Hoodia i nyhetene, og Hoodia Fox News


Slanketips for effektiv slanking med hoodia

Når du starter med hoodia kan det, om du har tid til å vente på effekten, lønne seg å starte rolig slik at kroppen tilvennes produktet. Selv om hoodia normalt er uten bivirkninger er det fornuftig å starte med 1 tablett per dag. Etter en liten uke kan du øke doseringen gradvis slik at du i løpet av noen få dager kommer opp i anbefalt dosering. Dersom du benytter denne metoden bør du la det gå minst 3 uker før du forventer noe merkbar effekt fra 700mg Hoodia Gordonii. For best effekt tar du 700mg Hoodia Gordonii i lag med ett stort glass vann 1 time før måltid.

Dersom du har benyttet anbefalt hoodia dosering i mer enn 3 uker uten effekt er det mulig at p57 i Hoodia Gordonii ikke fungerer for deg. Det kan og være at alt som skal til er at du tar litt ekstra, siden nødvendig hoodia dosering kan variere fra person til person. Uansett bør du gå i minimum 3 uker med anbefalt hoodia dosering før du eventuelt prøver å ta litt mer. Dette er viktig fordi enkelte må ta 700mg Hoodia Gordonii en periode før de virkelig opplever den appetittreduserende effekten.

Effekten du har av hoodia vil og bero på dine spisevaner og hva som er de bakenforliggende grunnene til din eventuelle overvekt. Du kan derfor etter noen uker eksperimentere litt med dosering og bruk for å finne ut hva som er optimalt for deg. Noen har best effekt av å ta de 3 anbefalte tablettene per dag med vann 1 time før hvert måltid. For deg fungerer det kanskje best å ta hoodia når du kjenner at behovet for usunn småspising dukker opp. Uansett hva som passer deg best er det anbefalt å starte med hoodia regelmessig i noen uker før du prøver å finne ut hvordan du har best nytte av hoodiatilskuddet ditt.

Hoodia fungerer best i lag med et sunt kosthold og trening. Dersom du får i deg for mye usunn mat og ditt eneste tiltak for å gå ned i vekt er å ta hoodia, vil du trolig ikke oppnå spesielt gode resultater. Sunn hoodia slanking med optimal slankeeffekt oppnår du best i kombinasjon med sunn mat og trening! Husk å få i deg ekstra med vann når du tar hoodiabaserte slankeprodukter sammen med trening.

700mg Hoodia Gordonii kan utmerket kombineres med de fleste dietter, slankekurer og sammen med andre slankemidler. Hoodia er utmerket for å redusere usunne mellommåltider og annet "snack" som har en tendens til å snike seg inn og forstyrre dine ellers sunne spisevaner.

Usunn småspising kan være en kilde til langt flere kalorier enn du kanskje tror. Klarer du med hoodia å redusere småspisingen oppnår du en mer effektiv slanking og det blir enklere å gå ned i vekt. En fornøyd hoodiabruker som slanket seg ned 18 kilo traff spikeren på hodet når hun sa at 700mg Hoodia Gordonii for henne var ”selvdisiplin på boks”!


Hvor kan jeg bestille hoodia for effektivt vekttap?

Dessverre medfører nye EU regler at Hoodia Gordonii ikke lenger er handelsvare i EU, dette vil også gjelde for Norge:
Novel Food Regulation, søk etter Hoodia Gordonii

Kontakt oss dersom du har spørsmål til hoodia eller sitter med gode slanketips! HealthierEurope.info ønsker fortsatt kontakt med alle som ønsker å dele sine brukererfaringer med hoodia!

Har du erfaring med hoodia sin appetittreduserende egenskap?


 

 

 

Returner til toppen av siden

Copyright© 2007 - 2010 www.HealthierEurope.info

 

 
Effektive kosttilskudd