Header image  
Bedre fysisk og mental helse!
 
 
 
 
 

 
 
Piller og Profitt - Legemiddelindustrien

Artikkelen om "Piller og Profitt", legemiddelindustrien og bivirkninger er skrevet av Naturterapeut Brit-Marit Aasheim og lagt ut på HealthierEurope i samarbeid med henne. Kilder for innlegget: Boka Piller og Profitt, MI-skolen og internett. Artikkelen ”Piller & Profitt ” ble først publisert i Oppland Arbeiderblad 10.12.2008. Denne siden ble oppdatert 28.11.2015.


Piller & Profitt

"John Virapen har skrevet boka Piller og Profitt.

Han har jobbet 30 år i legemiddelindustrien hos blant annet svenske Eli Lilly og flere internasjonale legemiddelselskaper.

Virapen sier at det er på tide at folk får vite hva som foregår. I boka forteller han om en kynisk bransje som ikke nøler med å ty til uetiske metoder for å tjene store penger. Blant legemidlene han har jobbet med er lykkepillen Fontex (Prozac). Han forteller hvordan godkjenningen av det antidepressive legemiddelet i Sverige skjedde ved hjelp av grov korrupsjon. Videre forteller han at industrien visste godt at Fontex ga alvorlige bivirkninger. De gjemte unna dokumentasjonen. Legemiddelindustrien kjente alle bivirkningene av Fontex, men studiene ble alltid omarbeidet slik at de passet markedsføringen. Sannheten kom aldri ut!

Den eneste virkelige store kostnaden for legemiddelindustrien er markedsføringen. Virapen sier at det handler bare om penger og fortjeneste!

Jeg som naturterapeut har visst om det meste av det som står i boka Piller og Profitt, men har ikke hatt noe bevis å legge fram angående dette. Derfor er jeg veldig takknemlig for at en som har jobbet så lenge i legemiddelindustrien går ut med sannheten! John Virapen har dokumentasjon som viser hvordan legemiddelindustrien jobber. Han er også opptatt av hvordan bransjen bevisst bare behandler symptomene, ikke årsakene til sykdommene.

Videre sier han at legemiddelindustrien er avhengig av at mennesker er syke, slik at bransjen tjener penger så lenge folk lever.

Virapen ønsker seg mer kontroll av legemiddelindustrien. Nå finnes det heldigvis ei gruppe i England som undersøker korrupsjon i legemiddelindustrien, deriblant svenske Eli Lilly. Virapen sier at mange leger kun har tre måneders legemiddelutdanning, så folk må bli mer bevisste og ikke forestille seg at legen er en gud. Det er tydelig at legemiddelindustrien fungerer som et overformynderi overfor legene!

Jeg anbefaler på det sterkeste å lese boka Piller og Profitt. Hvorfor ikke kjøpe den som julegave til deg selv eller andre som er opptatt av sin egen helse?"


PS! Her kan du kan bestille John Virapens bok: "Dødelige Bivirkninger - Bekjennelser fra en Legemiddeldirektør".


Legemiddelfirmaet Eli Lilly Inngikk Rekordforlik i USA

Det som ikke kom med i artikkelen til Naturterapeut Britt-Marit Aasheim er at Eli Lilly i USA inngikk et forlik på hele 62 millioner dollar for å ha drevet misledende markedsføring av legemiddelet Zyprexa. I tillegg ble det lagt frem dokumenter som tyder på at Eli Lilly´s ledelse bevisst skjulte risikoen for alvorlige bivirkninger av Zyprexa: Skjulte dokumenter om alvorlige bivirkninger – Zyprexa

Dessverre er dette ikke noe unikt tilfelle og man ser til stadighet tilfeller der legemiddelindustrien må trekke medisiner fra markedet eller har opptrådt "uaktsomt". Effektive naturprodukter har også en tendens til å bli fjernet fra markedet så fort de går i næringen på tradisjonelle medisiner. Dette til tross for at naturproduktene normalt er fri for bivirkninger eller har langt mildere og vesentlig lavere frekvens av bivirkninger, som i tilfellet med naturproduktet HypoCol mot høyt kolesterol. HypoCol ble fjernet fra det norske markedet etter at en klinisk studie bekreftet den kolesterolreduserende effekten. Naturproduktet HypoCol mot høyt kolesterol er fremstilt av fermentert rød ris.


Noen av Legemidlene som har blitt Trukket fra Markedet i Norge

Her er noen av legemidlene som har blitt suspendert eller trukket helt fra det norske markedet de siste 10 årene (fra 2011), ofte grunnet alvorlige bivirkninger: Diabeteslegemidlene ”Avandia”, ”Avandamet” og ”Avaglim”, Legemidler som inneholder karisoprodol, for eksempel ”Somadril”, Det smertestillende legemiddelet ”Aporex”, Hjertemedisinen ”Metoprolol Retard”, Slankemidlene ”Sibutramin Sandoz” og ”Reductil”, samt de smertestillende COX-2-medikamentene ”Vioxx” og ”Bextra”.

Tankevekkende er det kanskje at de offentlige tallene viser 2914 meldte bivirkninger på legemidler i 2009, noe som resulterte 127 i dødsfall. Dette inkluderer ikke alle de som dør på grunn av feilmedisinering. Samme år var antall meldte bivirkninger på kosttilskudd og naturlegemidler på 52, hvorav litt over halvparten ansees som alvorlige, ingen registrerte dødsfall. Tallene presenteres i Helse Nord Nytt nr. 6-2010

Det er verdt å merke seg at enkelte naturprodukter av ulike grunner også trekkes fra markedet. Pass alltid på at du handler fra en anerkjent leverandør slik at du får et kvalitetsprodukt du kan være trygg på. Enkelte naturprodukter kan også gi interferens og være direkte farlige i kombinasjon med medisiner. Sjekk alltid med utsalgsstedet om de har informasjon om hvem som eventuelt ikke bør benytte kosttilskuddet. I tillegg bør man konsultere med lege for å være på den sikre siden.

Et tankekors i forhold til legemiddelindustrien er at i motsetning til legemidler, så kan naturprodukter trekkes fra markedet fordi de virker. Når et tilnærmet bivirkningsfritt naturprodukt går i næringen på etablerte medikamenter, eller får effekten dokumentert, er ”lovbestemt” fjerning fra markedet normalt ikke langt unna. Heldigvis er det nå langt flere leger enn tidligere som etter positive tilbakemelding fra egne pasienter aktivt anbefaler naturprodukter i stede for syntetiske medikamenter.


Naturterapeut Britt-Marit Aasheim:

På HealthierEurope.info finner du flere av Naturterapeut Britt-Marit Aasheim sine innlegg. Du kan lese mer om henne, hennes praksis og det miljøvennlige rengjøringsmiddelet Aladdin Universal under artikkelen Vitamin B17 mot kreft


Linker til informasjon om Virapens "Piller og Profitt", "Dødlige Bivirkninger Bekjennelser Fra En Legemiddel-Direktør" og legemiddelindustrien:

Death by Medicine

Dr John Virapen sin Facebook side

Hva betyr Codex Alimentarius for vår helsefrihet?

Aftenposten: Vanlige legemidler gir selvmordstanker

VG: Legemiddelfirma anklages for milliardbestikkelser

Se dokumentaren: "Big Bucks, Big Pharma" online her!

Dødelige Bivirkninger - Bekjennelser fra en Legemiddeldirektør


Relaterte bøker om kropp og helse samt tilbud kan du finne hos Altshop: Bøker om helse hos Altshop.


 

 

 

Returner til toppen av siden

Copyright© 2007 - 2016 www.HealthierEurope.info

 

 
Effektive kosttilskudd