Header image  
Bedre fysisk og mental helse!
 
 
 
 
 

 
 
Tavita Barbasco Plus
- Riktig bruk og dosering

Denne artikkelen er lagt ut for at du skal få svar på det meste rundt riktig bruk og dosering av Tavita Barbasco Plus. Dersom du har erfaring med Barbasco Plus er du velkommen til å gi tilbakemelding på innholdet slik at vi kan forbedre siden og gjøre den enda mer relevant og nyttig for våre lesere!

Innholdet i denne artikkelen er ikke ment å erstatte legekonsultasjon ved sykdom, oppsøk alltid hjelp fra fagpersonell dersom du er syk eller uvel.


Temaoversikt for artikkelen om Tavita Barbasco Plus dosering

1. Tavita Barbasco Plus dosering for kvinner og menn
2. Mangler du ”effekt”? Tavita Barbasco Plus forebyggende
3. Tid det tar før "effekt" med Tavita Barbasco Plus
4. Bedre resultater med Tavita Barbasco Plus
5. Tavita Barbasco Plus i kombinasjon med medikamenter
6. Hvem bør ikke benytte Tavita Barbasco Plus?
7. Barbasco Plus og østrogen tilskudd hos kvinner
8. Barbasco Plus, DHEA verdier og målinger av DHEA nivået


1. Tavita Barbasco Plus dosering for kvinner og menn

For de fleste er det nok med 1 tablett Tavita Barbasco Plus om dagen. Noen få brukere velger å ta 2 - 4 per dag for å oppnå ”ønsket effekt”. Siden dette er individuelt anbefales det at du prøver deg frem. Om du ikke merker ”effekt” etter 5 - 9 uker med 1 tablett per dag, kan du for eksempel ta 2 tabletter en periode til du føler prosessen er godt i gang. Gå deretter ned til 1 Tavita Barbasco Plus per dag og se om nivået holder seg. Dersom du er en av de få som trenger flere Tavita Barbasco Plus tabletter per dag vil du merke at ønsket effekt reduseres når du går ned til 1 tablett, gå da tilake til riktig dosering.

Menn har normalt en noe høyere DHEA produksjon enn kvinner, men kan også oppleve en større reduksjon i DHEA nivået tidligere i livet. For menn som ikke kjenner effekt av Tavita Barbasco Plus innen 4 uker kan derfor doseringen økes til 2 tabletter per dag for å få fortgang på prosessen.

Etter en lengre periode med flere tabletter per dag kan både kvinner og menn eventuelt prøve å redusere til 1 tablett. Enkelte vil kun ha behov for å ta flere tabletter i en kortere / lengre periode for at ”systemet” skal gjenoppbygges, deretter kan inntaket reduseres til 1 tablett per dag.

Siden Tavita Barbasco Plus kun støtter kroppens naturlige prosesser reguleres hormonballansen av kroppen selv. Det skal derfor ikke være rapportert noen alvorlige bivirkninger, selv ved langtidsbruk over flere år med mer enn 1 tablett per dag. Til eksempel assosierer forskere et DHEA nivå som ligger minst 30% over gjennomsnittet med god helse, et lengre liv og økt livskvalitet. Les eventuelt mer om dette i artikkelen om Barbasco Plus og langtidsbruk.

Normalt bør du starte med 1 tablett Tavita Barbasco Plus per dag i minst 7 - 10 dager før du eventuelt prøver 2 tabletter. Dette gjør at kroppen din tilvennes bruken av Tavita Barbasco Plus og er normalt å anbefale når du tilfører kroppen en ny substans. Tar du i en periode mer enn 1 tablett per deg er det lurt å si fra at du trenger neste Tavita Barbasco forsendelse noe hurtigere enn hva et eventuelt abonnement tilsier.

Unntaket fra å begynne med 1 tablett gjelder ved konkrete tilfeller. De første 2 - 4 ukene anbefaler ofte terapeuter at pasienter med nedsatt binyrefunksjon starter direkte med å ta 2 Barbasco Plus tabletter for bedre og hurtigere resultater. Dersom du har nedsatt binyrefunksjon kan du etter oppstartsperioden gå ned igjen til 1 tablett, og se om dette er nok til at ønsket livskvalitet opprettholdes. Følg retningslinjene fra lege eller terapeut og del gjerne informasjonen i denne artikkelen med vedkommende dersom de ikke kjenner til Tavita Barbasco Plus.


2. Mangler du ”effekt”? Tavita Barbasco Plus forebyggende

Tar du Tavita Barbasco Plus forebyggende er det ikke sikkert du merker noe "effekt" i tradisjonell forstand (selv om naturproduktet er gunstig for hormonproduksjonen). De fleste vil nok uansett foretrekke preventivt bruk fremfor senere behov av helsemessige årsaker. Innbyggerne på Okinawa er et godt eksempel på dette, med et DHEA nivå 30% over det vestlige gjennomsnittet nyter de alderdommen med en helse og livskvalitet man knapt finner andre steder i verden.

Forebyggende bruk av Tavita Barbasco Plus anbefales av fagfolk for kvinner og menn fra 35 - 40 år og oppover, blant annet fordi en kan oppnå en rekke helsemessige og forebyggende fordeler med et optimalt DHEA nivå. Mer informasjon om DHEA helseeffekter finner du her: http://www.dhea.no/dhea_helseeffekter.html


3. Tid det tar før "effekt" med Tavita Barbasco Plus

Tavita Barbasco Plus sies å stimulere kroppen og binyrene dine til å produsere den mengden hormoner nettopp du har behov for. Det tar allikevel tid for kroppen å balansere hormonproduksjonen, så det kan fort gå noen uker før du merker noe. Hos enkelte skjer dette hurtig, hos andre går det senere. Vi er alle biokjemisk forskjellige, dosering og tiden det tar før "effekt" registreres vil derfor variere fra person til person. Enkelte har prøvd Barbasco flere ganger og først opplevd god effekt når de har gitt kroppen god nok tid til å dra nytte av naturproduktet, ved høyere dosering eller når de har supplert med underbyggende tilskudd.

De aller fleste har utbytte av Tavita Barbasco Plus innen 3 måneder, noen merker det etter dager eller uker, men hos enkelte kan det ta opptil 6 måneder eller mer. Det er viktig at du er tålmodig og gir kroppen din den tiden kroppen trenger til å lege seg selv. Dette er spesielt viktig ved alvorlige plager. Du kan og eventuelt prøve deg frem med enda høyere dosering dersom du etter noen måneder ikke har merket noe.

Kontakt oss gjerne dersom du i en lengre periode har tatt Barbasco Plus uten at ønsket effekt har inntruffet. Det er godt mulig vi kan komme med noen gode råd og tips til hvordan du kan oppnå bedre resultater.

Slutter du med Tavita Barbasco Plus vil effekten normalt gradvis avta, ettersom den gunstige stimuleringen av binyrene da fjernes (binyrene står for kroppens primær produksjon av DHEA hormonet).

Svært positivt med Barbasco Plus er at kroppen din styrer hele prosessen. Overdosering er derfor et tema som ikke har meldt seg, selv etter over 15 år på markedet. Likevel anbefales det at du følger anbefalt Barbasco dosering.


4. Bedre resultater med Tavita Barbasco Plus

Et godt og naturlig multivitamin tilskudd vil kunne hjelpe kroppen din med viktig næring som er med å underbygge kroppens hormonproduksjon. Omega 3 er også svært viktig for kroppens hormonballanse. Behandlere og terapeuter anbefaler derfor de fleste å ta naturlige tilskudd som omega 3 og multivitamin for at binyrene og kroppens hormonballanse skal ha best mulig effekt fra naturproduktet Tavita Barbasco Plus. En god væskeballanse vil videre underbygge effekten, drikk gjerne litt ekstra med vann.

I forbindelse med stress og sykdom vil også CarePharma ImmiFlex med betaglukaner som aktiverer immunforsvaret være en ypperlig kombinasjon, spesielt for eldre.

For eldre menn kan Barbasco Plus med stor fordel kombineres med Tavita Male. Leger og terapeuter anbefaler Tavita Male primært ved forstørret prostata, for menns hormonballanse og libido. Les også om
L-Argiplex og Born:Again More Man i forbindelse med østrogendominans (L-Argiplex finnes også i egen versjon for kvinner sammen med Born:Again More Woman). Se link i menyen til venstre for å lese om de negative effektene av østrogendominans hos både kvinner og menn.


5. Tavita Barbasco Plus i kombinasjon med medikamenter

Tavita Barbasco Plus kan trygt kombineres med andre kosttilskudd og de aller fleste medisiner, snakk med din lege dersom du er usikker og sjekk eventuelt ingrediensene mot kontraindikasjoner. Helt siden 1997 har tusener av Tavita Barbasco Plus brukere kombinert naturproduktet med de vanligste medisinene tatt av personer over 40 år, inkludert antidepressiva. Det er så langt ikke rapportert noen alvorlige bivirkninger eller kontraindikasjoner. Mange kvinner kombinerer og østrogen tilskudd med Tavita Barbasco Plus en periode før de eventuelt slutter helt med østrogen. Ulike behov gjør at dette kan variere noe og en kan prøve seg frem i en overgangsfase. Mer om dette lengre nede i denne artikkelen om Tavita Barbasco dosering og riktig bruk av naturtilskuddet.


6. Hvem bør ikke benytte Tavita Barbasco Plus?

Gravide, ammende og personer som har hormonrelatert kreft (bryst-, livmor- og prostata kreft) anbefales ikke å benytte Tavita Barbasco Plus, konsulter eventuelt med lege. Gravide anbefales ikke å bruke Barbasco fordi dette kan forstyrre den naturlige DHEA produksjonen hos fosteret.

Tavita Barbasco Plus anbefales ikke til personer som har hormonrelatert kreft. Skulle du allikevel i samråd med din lege bestemme deg for å prøve Barbasco kan det være hensiktsmessig å kombinere dette med et beta glucan tilskudd som for eksempel ImmiFlex. Studier har vist at WGP beta glucan i ImmiFlex kan hjelpe immunforsvaret med å gjenkjenne kreftceller som fremmedlegemer, immunforsvaret kan dermed begynne å angripe kreftcellene. Beta glucan aktiverer immunforsvaret og ImmiFlex kan trygt anbefales til alle som har utfordringer relatert til kroppens immunforsvar. Se eventuelt artikkelen om Vitamin B17 og kreft.

Friske og opplagte personer med god helse under 35 - 40 år har ikke behov og trolig heller ikke nytte av Tavita Barbasco Plus. Naturproduktet anbefales ved kronisk sykdom, stress, nedsatt immunforsvar, redusert DHEA nivå / hormonell uballanse, overgangsalder samt andre plager, og ikke minst forebyggende for kvinner og menn fra 35 - 40 år og oppover.

DHEA ser ut til å ha en positiv effekt for enkelte eldre kvinner som ønsker barn og flere har benyttet Barbasco i et forsøk på å revitalisere eggstokkene og for å produsere egg av bedre kvalitet. Kvinner som benytter Tavita Barbasco Plus for å bli gravid bør avbryte bruken til svangerskapet og ammeperioden er over når graviditeten oppdages, konsulter eventuelt med din lege for bruk av Barbasco for å få barn.

Idrettsutøvere bør være oppmerksom på at DHEA ikke er lov å bruke i konkurransesammenheng. Bruk av Barbasco Plus kan potensielt gi stort nok utslag på DHEA til at dette kan bli en problemstilling (det er så langt ikke gjort noen erfaringer på dette området). Eventuelle effekter DHEA har på muskler ser forresten ut til å være individuelle og mest relevant for dem som allerede har et lavt DHEA nivå. Barbasco Plus vil således trolig ha minimal effekt (om i det hele tatt) på yngre idrettsutøvere. For yngre idrettsutøvere er ImmiFlex for immunforsvaret og restitusjon langt mer relevant sammen med Trioflex eller Vioflex ved ledd- og muskelplager (ImmiFlex, Trioflex og Vioflex er alle WADA kontrollert).


7. Barbasco Plus og østrogen tilskudd hos kvinner

Tusenvis av kvinner benytter Tavita Barbasco Plus for å redusere eller bli kvitt plager i forbindelse med overgangsalderen. Dette fordi DHEA virker på hormonballansen og naturlig konverteres til en rekke ulike hormoner kroppen har behov for, deriblant østrogen og testosteron. Siden kroppen din etter behov styrer denne naturlige prosessen med DHEA passer Barbasco Plus for begge kjønn.

Svært mange kvinner har med suksess sluttet helt med østrogen tilskudd ved å gå over til Tavita Barbasco Plus. Enkelte har gjort dette ved å kutte helt ut med østrogen og eksperimentert med Barbasco doseringen over en periode. Andre brukere har tatt Tavita Barbasco Plus i lag med østrogen i en overgangsperiode. Enkelte kvinner benytter og Barbasco Plus regelmessig i lag med en redusert dose østrogen tilskudd.

Dosering og fremgangsmåte ser ut til å være individuell for kvinner som erstatter østrogen med Tavita Barbasco Plus. Vi anbefaler derfor at du prøver deg frem selv i samråd med lege eller terapeut.

Flere gode råd til Barbasco dosering finner du lengre opp i denne artikkelen, mye av det samme gjelder i kombinasjon med østrogen.

Barbasco brukerne har ulike erfaringer med å avslutte østrogen direkte og gå rett over på Barbasco Plus. Det samme gjelder den andre fremgangsmåten der Barbasco Plus kombineres med østrogen. Det ser ikke ut til å være noe fasit svar for hva som er best for den enkelte. Vi er biokjemisk alle litt ulike og den enkelte kunde må prøve seg frem for å se hva som fungerer best.

Legg merke til at når du tilfører kroppen hormoner, som for eksempel østrogen, vil kroppen svare med å redusere sin egen produksjon av hormonet. Det motsatte skjer når du tar Tavita Barbasco Plus, som sies å stimulere kroppens og binyrenes naturlige produksjon av DHEA. Det er trolig denne ”konflikten” som bidrar til at kvinner opplever kombinasjonen av kjemisk østrogen og naturproduktet Barbasco Plus så ulikt. Som nevnt har noen kvinner har hatt best effekt med å avslutte bruken av østrogen, selv om det tar noen uker før Tavita Barbasco Plus har effekt. Andre har kombinert bruken over en periode for så å gå over til Barbasco, mens noen igjen foretrekker kombinasjonen Barbasco med østrogen.


8. Barbasco Plus, DHEA verdier og målinger av DHEA nivået

Problemstillingen med for lite kunnskap om DHEA har lenge eksistert i Norge. Dette til tross for at alle gravide i Norge får målt DHEA nivået for å teste morkakefunksjonen. Dessverre ser legene kun på DHEA verdien for prøven og sammenligner denne med referanseverdiene på en skala for å sjekke at alt er normalt, uten videre kjennskap til selve DHEA hormonet.

For voksne som ønsker å måle DHEA nivået representerer dette flere utfordringer. Den første er åpenbar da kunnskapen om hvordan dette gjøres er svært begrenset. I realiteten trenger du kun å ta en normal blodprøve, legen må fylle ut riktig skjema og riktig post på skjemat, deretter må prøven sendes til et hormon laboratorium. Ikke alltid så enkelt å gjennomføre når legen ikke kjenner til DHEA hormonet eller hvor det skal krysses av på hvilket skjema for å få prøven din analysert.

Når resultatet kommer tilbake møtes lege (og pasient) med en ny utfordring, i alle fall i Norge. Problemstillingen er at referanseverdiene for de ulike aldersgruppene er alt for unøyaktige, både med tanke på aldersinndeling, verdier og kjønn. Konsekvensen er at det skal mye til før en lege med lite kjennskap om dette sier at du har et DHEA-nivå som er lavere enn det burde være. Dermed blir det og en utfordring å få registreringsfritak for import av DHEA til eget forbruk (import av DHEA er forbudt og vi har hørt om flere tilfeller der politi har blitt involvert).

Mangel på kunnskap om hormonet gjør at det er få leger som foreslår tiltak for å bedre DHEA nivået til sine pasienter. I Norge anbefaler et mindre utvalg leger (heldigvis blir det flere og flere av dem) Barbasco Plus som et naturlig tilskudd for å øke kroppens og binyrenes produksjon av DHEA. Det er flere behandlere og terapeuter enn leger som anbefaler Tavita Barbasco Plus for DHEA nivået. Trolig fordi denne faggruppen er mer opptatt av naturlige alternativer fremfor skolemedisin og langt mindre påvirket av legemiddelindustrien enn hva leger normalt er.

www.dhea.no/mer_om_DHEA.html finner du referanseverdiene for DHEA-S (det er DHEA-sulfat verdien som normalt måles ved blodprøver fordi den er mest stabil, mer om dette på linken over) som benyttes ved DHEA prøver levert til Hormonlaboratoriet ved Haukeland.

Dersom du ønsker å teste effekten av Tavita Barbasco Plus vil det beste være å ta en DHEA prøve før du starter med produktet, og sammenligne med ny prøve etter å ha tatt Barbasco hver dag minst i 3 – 6 måneder.

I motsetning til DHEA kan Tavita Barbasco Plus helt trygt og lovlig bestilles til eget forbruk av Norske kunder for inntil 3 måneder av gangen. Les eventuelt mer om dette her: Tavita Barbasco Plus


Vi håper denne artikkelen om riktig bruk og dosering av Tavita Barbasco Plus for kvinner og menn har vært nyttig for deg.
Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål, kommentarer eller erfaringer med noe av det som omtales i forbindelse med bruk og dosering av Barbasco Plus fra Tavita, vi ser frem til å høre fra deg!

Vi søker også samarbeidspartnere, kontakt oss for mer informasjon.

 

 

 

 

Returner til toppen av siden

Copyright© 2007 - 2018 www.HealthierEurope.info

 

 
Effektive kosttilskudd